Скопје 21. јануари 2019. / 14:09

(ФОТО) Градоначалникот на Ѓорче со автобус на работа: Да тргнеме од себе, да ги оставиме автомобилите

(ФОТО) Градоначалникот на Ѓорче со автобус на работа: Да тргнеме од себе, да ги оставиме автомобилите

Од вчера стартуваше една од мерките за намалување на загадувањето во градот Скопје, користењето на јавниот превоз во Скопје да биде бесплатно.

И градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски ги испочитува мерките, па до своето работно место се возеше со јавен превоз.

Да тргнеме од себе. Да ги оставиме автомобилите и да ги почитуваме мерките на Град Скопје. Со јавен превоз за службени потреби, напиша градоначалникот Наумоски на својот Фејсбук профил