Скопје 11. јуни 2020. / 14:05

Една четвртина од заболените во Скопје се концентрирани во Чаир

Една четвртина од заболените во Скопје се концентрирани во Чаир

Од вкупно 175 нови потврдени случаи на Ковид-19 во Македонија, дури 131 е во Скопје.

Со овие нови заразени, бројката на активни случаи во Скопје се искачи на 829.

Најпогодена општина е Чаир каде што има 209 активни случаи, речиси една четвртина од вкупниот број.

По општини активни случаи во Скопско заклучно со вчера:

•       Чаир-209
•       Бутел-76
•       Аеродром-75
•       Гази Баба-75
•       Центар-73
•       Карпош-72
•       Сарај-64
•       Кисела Вода-43
•       Ѓорче Петров-35
•       Шуто Оризари-26
•       Студеничани-24
•       Арачиново-24
•       Илинден-19
•       Петровец-6
•       Чучер Сандево-4
•       Сопиште-2
•       Странец-2