Скопје 06. август 2020. / 22:28

Двајца новинари се пријавија да ја рушат дивоградбата кај Мавровка!

Двајца новинари се пријавија да ја рушат дивоградбата кај Мавровка!

Двајца новинари  на социјалните мрежи се пријавија да ја рушат дивоградбата кај Мавровка.

Откако истекоа законските рокови во кои непознатиот инвеститор требаше сам да ја урне дивоградбата, општината Чаир објави тендер за избор на фима која ќе ја отстрани истата. Но, според информациите ниту една фирма не се пријавила на тендерот за рушење.

Ова предизвика лавина реакции на социјалните мрежи, па новинарите почнаа  доброволно да се пријавуваат  за рушење на дивоградбата.

Јас се пријавувам за уривање на нелегалниот објект кај Мавровка.

Gepostet von Darko Chekerovski am Donnerstag, 6. August 2020

Затоа што фирма нема да се најде, по примерот на Darko Chekerovski, и јас се пријавувам доброволно за рушење на дивоградбата кај Мавровка. Не треба дневница, само хилта, напиша и новинарот Огнен Чанчаревиќ.

Затоа што фирма нема да се најде, по примерот на Darko Chekerovski, и јас се пријавувам доброволно за рушење на дивоградбата кај Мавровка. Не треба дневница, само хилта.

Gepostet von Ognen Cancarevik am Donnerstag, 6. August 2020