Скопје 01. јануари 2021. / 12:30

Дваесет илјади денари за првороденото бебе од Град Скопје

Дваесет илјади денари за првороденото бебе од Град Скопје

Првото родено бебе во 2021 година во Скопје е машко, тешко е 3 650 грама и е долго 51 сантиметар.

Новороденчето е родено во 00:01 часот, мајка на бебето е скопјанката Бојана Смилеска, а ова е нејзино второ дете.

Првото родено бебе, поради протоколите за корона вирусот денеска на Клиниката за гинекологија го посети само министерот за здравство Венко Филипче.

Градот со желби за здравје, среќа, радост и бериќет, на првото родено бебе во Скопје му додели штедна  книшка  со износ од  20.000 денари.

Инаку, во текот на утринските часови во Клиниката за гинекологија се родија уште едно машко и женско бебе.