Скопје 13. август 2020. / 13:31

„Дрисла“ ќе набавува три теренски возила од над сто илјади евра

„Дрисла“ ќе набавува три теренски возила од над сто илјади евра

Јавното претпријатие „Дрисла“ го распиша тендерот за набавка на три теренски возила. Проценетата вредност на овие возила е во износ од 6,5 милиони денари (над сто илјади евра) без ДДВ, иако скопскиот градоначалник, Петре Шилегов уште во јуни кога беше најавена набавката тврдеше дека ќе чини 2 милиони денари (околу 32.500 евра).

Крајниот рок до кој треба да се достават понудите е 11.9.2020 година во 11 часот кога ќе биде и нивното јавното отворање. На ваквата набавка уште во јуни се спротивстави советничката група на ВМРО-ДПМНЕ и обвини дека во ЈП „Дрисла“ се купуваат три нови џипа и тоа среде криза и побараа веднаш да се стопира набавката на возилата. Велат дека тоа не е потреба во моментов.

Тоа не е потреба на која треба да се мисли во состојба кога државата е во економска криза. Наместо решавање на проблемите кадарот на Шилегов се фати за подновување со џипови – наведоа тогаш во соопштението од советничката група на ВМРО-ДПМНЕ.