Скопје 02. јули 2019. / 20:02

Драма во амбулантата во Ѓорче Петров: Влегла змија а пациентите испаничени избегале надвор

Драма во амбулантата во Ѓорче Петров: Влегла змија а пациентите испаничени избегале надвор

Вистинска драма се случувала во амбулантата во општина Ѓорче Петров каде влегла змија, а пациентите испаничени избегале надвор, објави А1он.

Изутринава, додека имало десетина пациенти кои чекале на ред за преглед, влегла змија во бараката при што настанала паника. Исплашени и со викање истрчале надвор. Од ДСЗИ кои биле повикани во објектот информираат дека е направен вонреден инспекциски надзор уште во април 2018 година во истиот објект и дека со решение го задолжиле сопственикот ЈЗУ Здравствен дом Скопје за адаптација или реновирање на објектот , објави порталот.

Сепак, бараките не се адаптирани ниту реновирани, а ваквата состојба е речиси идентична во многу здравствени објекти низ државава.