Скопје 15. септември 2020. / 13:59

Дете од градинката „13 Ноември“ во општина Центар позитивно на Ковид-19

Дете од градинката „13 Ноември“ во општина Центар позитивно на Ковид-19

Прв случај на дете заразено со КОВИД-19 е забележан во скопска градинка, потврдија за МИА од Министерството за труд и социјална политика.

Според информациите од Министерството, станува збор за дете кое било згрижено во градинката „13 Ноември“ во општина Центар во Скопје.

Од отворањето на градинките на 9 септември беа пријавени три случаи на позитивни вработени во градински во Скопје, Битола и Свети Николе.