Скопје 06. ноември 2019. / 12:22

Богдановиќ: Не се плашам од загадениот воздух, но тој проблем не се решава од денес за утре!

Богдановиќ: Не се плашам од загадениот воздух, но тој проблем не се решава од денес за утре!

Општина Центар во текот на зимата е една од најзагадените општини во главниот град Скопје.

Првиот човек на Центар, Саша Богдановиќ порача дека проблемот со аерозагадувањето не се решава веднаш.

„Не се плашам од загадениот воздух. Се трудиме да ги искористиме сите наши мерки и ингеренции коишто ни стојат на располагање за да се бориме. Сепак, тоа е процес кој не се решава од денес за утре, туку се решава на кратки, средни и долги стази“, порача Богдановиќ.