Сцена 04. јуни 2018. / 09:31

Голема тага: Семејството и пријателите се простуваат од Синан Сакиќ (ФОТО)

Голема тага: Семејството и пријателите се простуваат од Синан Сакиќ (ФОТО)

По големата борба со тешката болест, Синан Сакиќ почина на 1. јуни годинава во семејниот дом во Белград.

Телото е префрлено во неговата родна Лозница, каде ќе биде погребан денеска во 14 часот, на муслиманските гробишта.

Вечерта пред погребот вратата од куќата во Лознца е отворена за сите пријатели и семејството, кои изјавуваат сочуство и тагуваат по починатиот пејач. Телото последната ноќ пред погребот ќе биде во семејниот дом во Лозница, а половина час пред погребот ќе биде префрлено на местото на последната починка.

„Како што додека беше жив им припаѓаше на сите кои сакаат убава музика така и последниот поздрав на легендата на музиката ќе биде отворен за сите пријатели и почитувачи, без оглед на полот и вероисповедта, додека исламските обичаи ќе бидат испочитувано по начинот на погребување, се наведува во соопштението за јавноста.