Сцена 07. ноември 2018. / 20:08

Дарко Лазиќ и денеска на операција – еве што се случи со неговата бутна коска и колк

Дарко Лазиќ и денеска на операција – еве што се случи со неговата бутна коска и колк

Дарко Лазиќ, кој на 23. октомври доживеа страшна сообраќајка, е два пати опериран во болницата во Белград. Прво му беше извадена слизината, а неколку денови подоцка имал и интервенција на белите дробови, кога му е извадено околу два литри крв.

Пејачот денеска повеќе од шест часа повторно бил во операциона сала. Докторите од болницата му направиле фемур на бутната коска, а потоа му вгрдиле вештачки колк.

Првиот дел од операцијата траела четири часа, па потоа Дарко бил одведен на другата операција, која за среќа поминала без компликации.