Регион 30. јули 2020. / 21:28

Во Грција расте бројот на заразени, 16 дошле со танкер на атинското пристаниште

Во Грција расте бројот на заразени, 16 дошле со танкер на атинското пристаниште

Веќе трет ден во Грција е регистриран зголемен број нови случаи на Ковид-19, највисок во изминатиот период.

Според Националната организација за јавно здравје, во изминатите 24 часа, регистрирани се 65 нови случаи, од кои 17 се по направените тестови на влезните точки во земјата, со што вкупниот број на заразени се зголеми на 4.401.

Меѓу денешните се и 17 увезени случаи кај лица кои доброволно се тестирале, а 16 од нив се вработени во танкер што е закотвен на атинското пристаниште Пиреас