Регион 02. јули 2020. / 10:49

Во апартманите во Грција нема да смее да се користи клима

Во апартманите во Грција нема да смее да се користи клима

Иако во Грција од почетокот на јули може да доаѓаат странски туристи, за да може сло бодно да уживаат во одмнорот, ќе треба да почитуваат голем број правила и протоколи за спречување на ширење на корона вирусот.

Едно од правилата што може да предизвика непријатност во топлите летни денови, се однесува на сместувањето во приватните апартмани и студија.

Издавачите на гостите нема да смееат да им даваат далечинско за уклучување на клима уредот бидејќи со новите мерки наложени од Министерството за здравство тие се забранети.