Регион 15. јануари 2020. / 13:30

Српската Влада свика итен состанок за загадувањето на воздухот

Српската Влада свика итен состанок за загадувањето на воздухот

Српската премиерка Ана Брнабиќ за денеска свика итен состанок во врска со квалитетот на воздухот и мерките што се преземаат.

Белградските медиуми наведуваат дека средбата ќе се одржи во 15 часот, а на неа се повикани министрите за заштита на животната средина, за здравје и за енергетика, директорите на Агенцијата за заштита на животната средина, на Републичкиот хидрометророшки завод, претставници на Градот Белград и на МВР.

Претходните денови главното прашање што ги окупира граѓаните на Србија беше дали густата магла што се спушти е само магла или е во прашање загадување на воздухот.

Низ медиумите се објавуваат извештаи од бројни сајтови за мерење на квалитетот на воздухот во Србија од кои секој наведува различни податоци.