Регион 08. јули 2020. / 23:24

Силни полициски сили ја чуваат зградата на српското Собрание

Силни полициски сили ја чуваат зградата на српското Собрание

Бројни полициски сили со опрема за разбивање демонстрации се наоѓаат околу зградата на српското Собрание. Тука се поставени полицајци на коњи и со кучиња, како и неколку полициски возила.

Неколку десетици полицајци со идентична опрема се распоредени во близина на зградата на РТС.

Како што објави известувачот на Н1, пред влезот на Собранието е мала група луѓе и малку поголема од другата страна на улицата, на почетокот на паркот Пионир.

Полицијата веќе е подготвена со поставена железна ограда и шпалир  од припадници на специјалните сили, сместена од страна и пред влез во Собранието.

Друг дел од полициските сили се наоѓа во Пионерскиот парк, кон зградата на Претседателството на Србија, каде што има и околу стотина полицајци со целосна опрема, јавува известувачот на Н1.

Луѓето кои се веќе пристигнати изјавуваат дека не се дел од никаква политичка опција и дека на социјалните мрежи слушнале за закажаниот протест и одлучиле да видат за што станува збор.