Регион 18. јуни 2018. / 14:39

Проблем во регионот поради невремето – луѓето ќе се удават во фекалии

Проблем во регионот поради невремето – луѓето ќе се удават во фекалии

Канализацијата која е неисчистена и лошо направена, не може да прими вода од посилен дожд, а тоа е главната причина поради која многу населби во Србија се поплавени

Овој проблем дошол до израз во петокот во Белград, кога поради дожд се поплавиле улици ширум градот.

На патиштата има цели „езера“. Станарите се жалат дека ипри најмал дожд канализацијата се излева и дека ќе дојде момент кога самите ќе се „удават“ во фекалии.

Најголем проблем е што канализацијата е направена неквалитетно, проектирана за 1000, а изградени се 5000 станови, па ова се последиците.