Регион 22. март 2020. / 18:35

Потврдени нови 34 случаи во Србија, вкупно 222 лица заразени со корона вирус

Потврдени нови 34 случаи во Србија, вкупно 222 лица заразени со корона вирус

Од последниот извештај до 18 часот, денеска во Србија тестирани се примероци на 61 лице од кои 34 се позитивни и 27 негативни на новиот корона вирус.

Од 34-те потврдени случаи од последниот извештај, 21 лице се хоспитализирани, но без компликации, со стабилна општа состојба, додека 13 од нив имаат лесна клиничка слика и се наоѓаат во домашни услови.