Регион 25. март 2020. / 22:48

Не го познале градоначалникот на Белград: Полицајци сакале да го уапсат за време на полицискиот час

Не го познале градоначалникот на Белград: Полицајци сакале да го уапсат за време на полицискиот час

Градоначалникот на Белград, Зоран Радојичиќ раскажал анегдота што му се случила со српската полиција додека доаѓал на гостување во емисијата „Белградска хроника“ на РТС.

Тој раскажал дека полицијата го запрела неговиот автомобил за време на полицискиот час, кој е воведен како една од мерките за спречување на ширењето на корона вирусот во Србија.

Полицијата го запре моето возило затоа што го управувам за време на полицискиот час. Полицајците се збунија кога слушнаа дека сум градоначалник, но тоа веројатно е така затоа што многу ретко се појавувам во медиумите. Помислив дека ќе ме уапсат, раскажал Радојичиќ.