Регион 11. јануари 2021. / 22:47

Најголемата фабрика за чоколади доаѓа во Србија

Најголемата фабрика за чоколади доаѓа во Србија

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, го најави доаѓањето на најголемата фабрика за чоколади во Србија.

– Нивото на инвестиции во Србија е 3 милијарди бруто, што е неверојатно – вели Вучиќ и додава дека Бери Калбо, најголемиот производител на чоколадо, доаѓа во Србија.