Регион 27. август 2018. / 20:57

На грчкиот остров Евија избувна пожар

На грчкиот остров Евија избувна пожар

Во борбата против огнената стихија што избувна денеска во крајбрежниот град Ровиес, на западниот дел од грчкиот остров Евија, ангажирани се 34 пожарникари и 17 возила.

Спред информациите на агенцијата „АМНА“, засега нема опасност од пожарот за населените подрачја бидејќи пожарот избувнал подалеку од главниот град.