Регион 27. октомври 2020. / 13:23

Мигрантите од Србија кон Парагвај умреле од прегладнетост

Мигрантите од Србија кон Парагвај умреле од прегладнетост

Мигрантите кои беа пронајдени во контејнер во Парагвај починале од прегладнетост. Тие се скриле во Србија бидејќи мислеле дека бродот патува во некоја од европскте земји. Но, бродот наместо кон Европа запловил кон Парагвај.

Контејнерот бил затворен и во него имало ѓубриво од Србија кое се носело во Паравај. Мигрантите имале храна и вода само за три дена а пловидбата траело три месеци.