Регион 11. јуни 2019. / 13:54

Импичмент на албанскиот претседател во четворток

Импичмент на албанскиот претседател во четворток

На денешната средба меѓу претседателот на албанското собрание, Грамоз Ручи и координаторите на пратеничките групи, беше одлучено барањето за одржување седница за импичмент на претседателот на државата, Илир Мета, да се најде на пленарна седница на собранието во четврток.

Расправата ќе трае пет часа и времето ќе биде пропорционално распределено меѓу парламентарните групи, при што најмногу време ќе се даде на парламентарната група на Социјалистичката партија.