Регион 18. ноември 2019. / 13:21

(ФОТО) Првиот снег на Балканот ги изненади и метеоролозите

(ФОТО) Првиот снег на Балканот ги изненади и метеоролозите

Втората половина на ноември ќе ја одбележи натпросечно топло и претежно облачно време со дожд.

Иако немаше најава, снег денеска падна во Босна и Херцеговина.

На фотографии кои локалните жители на градот Купрес ги споделија на друштвените мрежи може да се забележат со снег покриени предели во градот кој за време на зимата важи за едно од омилените места на љубителите на снежните идили.

Иако неочекуван, снегот не предизвика поголеми проблеми на патиштата низ БиХ .