Регион 12. March 2019. / 10:39

(ФОТО) Половина метар снег во Србија: Затворени училишта и непроодни патишта

(ФОТО) Половина метар снег во Србија: Затворени училишта и непроодни патишта

Снегот на Пештер паѓа повеќе од 24 часа, а во некои делови висината на снежната покривка изнесува и до 50 сантиметри утринава, има отпадоци и повеќето патишта се непроодни, особено во областа на Бар и Караџаки Бунар.

 –Снежното невреме сеуште трае, а сите околни патишта се непроодни. Снегот е длабок, мокар и тежок, сигурно има над половина метар. Буквало сме блокирани. Ноќеска имаше незапаметено невреме, рекол поштар од селото Долице.

Утринава ни училиштето во селото не работи, поради непроодноста на патот до школската зграда.

Сите патишта во Барама, кон Сјеница и кон селата околу ова утро, се непробојни. Падна до 40 сантиметри снег, а снегот продолжува – велат Барама ова утро.