Регион 15. мај 2018. / 14:45

Џиновска змија ги преплаши планинарите – ја нарекоа „ужичка анаконда“ (ФОТО)

Џиновска змија ги преплаши планинарите – ја нарекоа „ужичка анаконда“ (ФОТО)

Очи в очи со змија долга над 2 метри се сретнаа членовите на планинарскиот клуг „ЕРЕ“ од Ужице. Самата фотографија говори колку била ужасна глетката кога наишле на преголемата змија.

-Со оглед на тоа што во српските села се зголемува бројот на напуштени куќи, така се зголемува и бројот на вакви примероци во нивна близина. Од 13 куќи во Асаново село, 11 се напуштени. Можеби е само преголем, но тоа е само смок кој не е отровен, вели водичот Слободан Стефановиќ.