Регион 14. јануари 2021. / 14:04

Дозволен влез во Србија без ПЦР тест

Дозволен влез во Србија без ПЦР тест

Србија го укина задолжителниот ПЦР тест за влез во земјата за граѓаните на Македонија, со што повторно е обезбеден реципроцитет.

Покрај македонското, за стапувањето на оваа мерка на сила известени се и Албанија, БИХ, Црна Гора и Бугарија.

Одлуката Србија ја најави на почетокот на неделата.