Регион 26. ноември 2020. / 16:35

Црногорец се разнесе со бомба пред Обвинителството во Цетиње

Црногорец се разнесе со бомба пред Обвинителството во Цетиње

Шеесет и едно-годишен Црногорец изврши самоубиство, активирајќи рачна бомба.

Како што објавуваат црногорските медиуми, експлозија, обвинителство, жителот на Цетиње Д. Д. се разнел пред влезот на зградата на обвинителството во Цетиње.

Во моментот на експлозијата, никој од вработените во Основното државно обвинителство Цетиње не бил присутен, ниту, пак, таму имало други граѓани.