Регион 05. декември 2020. / 21:30

Црн рекорд на починати лица од Ковид-19 во Турција

Црн рекорд на починати лица од  Ковид-19 во Турција

Бројот на смртни случаи од коронавирус во Турција во изминатите 24 часа достигна црн рекорд – 196 починати, соопшти денеска турското Министерство за здравство.

Вкупниот број на смртни случаи од Ковид-19 во земјата сега изнесува 14.705.

Во претходните 24 часа се регистрирани 31.896 лица заразени со коронавирусот, со што вкупниот број на од почетокот нас пандемијата достигна 797.893.