Регион 30. март 2020. / 20:24

Албанија бара помош од НАТО за справување со коронавирусот

Албанија бара помош од НАТО за справување со коронавирусот

Албанската Влада побарала помош од НАТО за справување со ситуацијата создадена од „Ковид-19“. Ова го потврди премиерот Еди Рама, гостувајќи во емисијата „Топ Талк“ на телевизија Топ чанел, додавајќи дека „барањето е направено исто како и другите земји“.

-Ние ја направивме истата постапка, но не знам зошто не стана вест, но тоа не е наша работа. Ние ја следевме процедурата што ја следеа и други земји, рече Рама.

На прашањето дали има одговор од страна на НАТО вели дека не е информиран.

-Ако имаше ќе бев информиран. Уште еднаш да не создадеме илузии, зашто многумина велат „им даде пари Европа“, но тие пари не пристигнуваат со куфери, рече Рама.

Претходно Владата на Црна Гора информираше дека побарала помош од НАТО во вид на санитетски материјал и апарти за борба против епидемијата на корона вирусот.