Регион 18. ноември 2019. / 13:10

Албанец протеран од Црна Гора поради виорење албанско знаме на манифестација во Бар

Албанец протеран од Црна Гора поради виорење албанско знаме на манифестација во Бар

И. Д.(64) по националност Албанец е протеран од Црна Гора во траење од еден месец и казнет со 300 евра поради незаконско истакнување и виорење на знамето на Република Албанија на манифестација во Бар.

Лицето го развиoрил албанското знаме на манифестацијата ,,Краинска косетнијада“.

Полицијата поднесе предлог за покренување на прекршочна постапка пред обвинителството во црногорскиот град, Бар..