Регион 27. јули 2019. / 10:13

Албанец повреден откако пукале врз него на Миконос

Албанец повреден откако пукале врз него на Миконос

34-годишен Албанец е повреден откако двајца напаѓачи, додека тој возел, пукале врз него на островот Миконос .

Двајцата напаѓачи биле на скутер и носеле шлемови додека се приближувале кон комбето и пукале во блискиот возач.

Инцидентот се случи неколку километри надвор од главниот град на егејскиот остров околу 7 часот.

Жртвата беше само малку повредена и успеала да стигне до медицинскиот центар на островот каде што добил прва помош.

Тој потоа морал да се префрли во болница во Атина за да го отстрани куршум од неговите ребра.

Според некои информации, жртвата била затвореник во 2013 поради неговото членство во банда за трговија со дрога.

Тој бил ослободен во 2015 година и неодамна почнал да работи на островот.