Македонија 11. септември 2019. / 14:29

Зеленски го потпиша законот со кој се укинува пратеничкиот имунитет

Зеленски го потпиша законот со кој се укинува пратеничкиот имунитет

Украинскиот претседател Володимир Зеленски потпиша закон со кој на пратениците им се укинува пратеничкиот имунитет, информира веб-страницата на украинскиот парламент.

Предлог-законот за измена и дополнување на член 80 од украинскиот Устав за имунитет на украинските пратеници беше вратен со потпис на претседателот, се вели во извештајот.