Македонија 03. септември 2019. / 09:34

Зеколи: Платите на македонските наставници двојно помали од колегите во Косово и Албанија

Зеколи: Платите на македонските наставници двојно помали од колегите во Косово и Албанија

Аналитичарот Арзим Зеколи на Твитер направи споредба на платите на наставниците од Македонија и нивните колеги од Косово и Албанија.

Тој го постави прашањето дали е вистина дека платите на македонските наставници се речиси двојно помалку платени од колегите во Косово и Албанија.