Македонија 15. March 2019. / 13:29

Затворски казни за обвинетите за 27 април, Дурловски доби ослободителна пресуда

Затворски казни за обвинетите за 27 април, Дурловски доби ослободителна пресуда

Судот им изрече затворски казни на обвинетите за настаните во Собранието од 27 април и тоа:

Митко Чавков  – 18 години, Мунир Пепиќ – 15 години, Јане Ченто – 15 години, Игор Југ – 12 години, Митко Пешов – 15 години, Душко Лазаров – 15 години, Горан Јошевски – 15 години, Оливер Поповски – 13 години, Оливер Радулов – 10 години, Абдул Фета Алими – 7 години, Младен Додевски – 12 години, Горанчо Ангеловски – 12 години, Влатко Трајковски – 15 години, Вилијам Михајловски – 14 години, Никола Митревски-Кољо – 15 години, Александар Василевски-Нинџа – 8 години.

Обвинетиот Игор Дурловски се ослободува од обвинението за тероризам, а трошоците за Дурловски паѓаат на товар на буџетот на Република Северна Македонија, и треба редовно да се јавува во суд.