Македонија 09. март 2021. / 15:12

Задолжителен карантин за сите кои доаѓаат од Африка, потврди Заев

Задолжителен карантин за сите кои доаѓаат од Африка, потврди Заев

Владата денеска меѓудругото во мерките за спречување на ширење на коронавирусот, донесе одлука и задолжителен карантин на сите кои во нашата земја ќе пристигнат од Африка.

-Една од мерките кои ја донесовме е задолжителен карантин за сите кои доаѓаат од Африка, рече Заев.

Оваа мерка ќе трае до 22. март, со тоа што може да се продолжи ако има потреба.