Македонија 18. ноември 2019. / 13:59

За нов времен пасош Камчев понудил гаранција во имот од два милиона евра

За нов времен пасош Камчев понудил гаранција во имот од два милиона евра

Бизнисменот Орце Камчев, обвинет во случајот „Империја“, доставил до Судот банкарска гаранција во имот вредна над 2 милиони евра, дознава ТВ 24 .

Барањето било поднесено во петокот, откако претходно обвинителката Лиле Стефанова одби да му даде нов, времен пасош.

Сега судот треба да одлучи дали Камчев ќе добие нов привремен пасош со рок на важност од 12 месеци, за да присуствува на службени патувања кои се однапред закажани.

Претходно, специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева, му овозможи на Камчев да добие привремена патна исправа со важност од 6 месеци.