Македонија 28. април 2020. / 14:30

За 1, 2 и 3 мај полицискиот час ќе почнува во 14 и ќе трае до 5 часот наутро следниот ден

За 1, 2 и 3 мај полицискиот час ќе почнува во 14 и ќе трае до 5 часот наутро следниот ден

Владата на денешната седница донесе одлука за ограничување на движењето на граѓаните на територијата на целата држава за време на првомајските празници.

Како што напиша на својот фејсбук профил премиерот Оливер Спасовски, на 1, 2 и 3 мај, односно петок, сабота и недела, ќе биде дозволено движењето на граѓаните од 5 часот наутро до 14 часот. Забраната за движење во целата држава ќе почнува во 14 часот и ќе трае до 5 часот следниот ден.

За лицата над 67 годишна возраст, во петок, сабота и недела ќе биде дозволено движење од 5 часот наутро до 11 часот.

Сите деца и млади лица до 18 години, во петок, сабота и недела ќе може да излегуваат од 12 до 14 часот.

– Остануваат во сила сите други мерки за заштита од Ковид-19 донесени од Владата на Република С. Македонија, наведува Спасовски во фб статусот.