Македонија 18. април 2020. / 23:44

(ВО ЖИВО) Велигденската богослужба во Бигорски манастир

(ВО ЖИВО) Велигденската богослужба во Бигорски манастир

Богослужбата посветена на Воскренението Христово – Велигден (Пасха) во Бигорскиот манастир Свети Јован Крстител погледнете ја во живо.

Во манастирот вечерва пристигна благодатскиот оган, кој претходно со грчки авион беше донесен на аеродромот во Скопје.

За благодатниот оган се верува верува дека секоја година на Велика Сабота самиот се пали во Светиот Гроб на Господ Исус Христос во Ерусалим.