Македонија 12. август 2019. / 11:18

Во водата во Теарце има присуство на фекалии

Во водата во Теарце има присуство на фекалии

Водата во тетовско Теарце не може да се употребува ниту за технички цели, предупредува Институтот за јавно здравје, објави Алсат.

Информацијата е издадена по добивањето на резултатите од анализите кои покажуваат дека водата се меша со отпадни води и фекалии!