Македонија 13. декември 2020. / 13:18

Во Штип на гласање излегуваат лица заболени од Ковид-19

Во Штип на гласање излегуваат лица заболени од Ковид-19

На лице кое е позитивно на Ковид-19 во Штип, му било дозволено да гласа, по што е побаран прекин на гласањето.

Во избирачкото место со број 2276, лице позитивно на Ковид-19 излегло на избори и го остварило своето право на глас додека истовремено има решение за изолација потврдено од надлежните.

-Иако набљудувачите побараа прекин на гласањето, од Општинската изборна комисија не дозволиле гласањето да биде прекинато, вели за Лидер член на изборната комисија на избирачкото место

На редакцијата на Лидер и се познати и броевите на гласачките места и имињата на лицата кои гласале, а требале да бидат во изолација:

  • 2252 – Марија Панајотова
  • 2265 – Ирена и Раде Марковиќ
  • 2276 – Петар и Виолета Балабанови