Македонија 13. јули 2020. / 15:02

Во Прилеп денеска гласаат 29 заболени и граѓани во изолација

Во Прилеп денеска гласаат 29 заболени и граѓани во изолација

Во Прилеп пак денеска гласаат 29 граѓани заболени од корона вирусот и во изолација. Специјалниот одбор од медицински лица изутрината од Општинската изборна комисија го подигна гласачкиот материјал, заштитната опрема.

Од 167 заразени и во домашен каранатин од корона вирусот денеска во Прилеп од општинската Изборна комисија побарале и правото на глас го остварија само 29 граѓани..Избирачки одбор од медицински персон ал и преставници од политичките партии под целосна заштита од утрово се во домовите на заболените и самоизолираните..

Утре ќе гласаат болните и изнемоштените..Од 64 илјади и 4 бирачи во општина Прилеп правото на глас ќе го остварат 489..Тие ,како и останатите гласича ќе гласаат за една од 14 понудени кандидатски листи за пратеници во изборната единца 4..Општинскиот кризен штаб на денешната седница одлучи утре сите улици и пристапни места до 142 бирачките места да се дезинфицираат..