Македонија 04. јуни 2020. / 19:59

Во обид да го избегнат полицискиот час: Над 10 илјади автомобили поминале низ патарините

Во обид да го избегнат полицискиот час: Над 10 илјади автомобили поминале низ патарините

На магистралните правци на гостиварското подрачје забележителен е зголемен интензитет на сообраќајот.

Поголемиот број автомобили одат кон југот од земјава. На последната наплатна рампа од автопатот „Мајка Тереза“ кај Гостивар изминативе два часа работат сите кабини за патарина и нема застои.

Големите редици и колони од возила кои се создаваа на семафорот на еден од влезовите во Гостивар се намалија од пред еден час, откако беше исклучена регулацијата и се поминува на жолто светло.

Најголемиот дел од патниците беа во автомобили со скопски и тетовски ознаки, пишува МИА.

Во прашањата одговорија дека одат кон Маврово, Струга и Охрид, за да го избегнат полицискиот час.

Според првичните проценки на вработените на патарините, бројот на возила кои поминале на рампите, денеска бил неколкукратно зголемен и дека денеска во попладневите часови тој може да надмине десет илјади.