Македонија 13. ноември 2020. / 09:42

ВМРО-ДПМНЕ: Зошто на заболените во државното здравство не се дава терапијата која ја има на приватните клиники?

ВМРО-ДПМНЕ: Зошто на заболените во државното здравство не се дава терапијата која ја има на приватните клиники?

И по девет месеци од корона кризата Филипче никако да се свести што се случува. Заклучно со вчерашната статистика на министерството за здравство 1238 семејства се завиени во црно, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата прашуваат дали Филипче е свесен дека тоа не е само бројка, станува збор за човечки животи.

Црните рекорди на Филипче на ставија Македонија, во последниве две недели на високото петто место од вкупно 33 европски држави по стапката на смртност од КОВИД – 19 на 100 илјади жители.На неспособниот Филипче во фокусот му се неговите бизниси и бизнисите на Заев кој ја предводи владата. Во меѓувреме за граѓаните нема терапија, нема услови за лечење. Прашуваме зошто на заболените во јавните здравствени установи не им се дава терапија која ја има на приватните клиники за пари? Прашуваме зошто граѓаните собираат донации на Фејсбук за да се лекуваат во приватна клиника? Филипче девет месеци нема одговори за ништо. Токму затоа Филипче треба да замине од министерската функција. Филипче време е за одговорност, се наведува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.