Македонија 01. ноември 2020. / 23:13

ВМРО ДПМНЕ ќе поднесе иницијатива ЕВН да не може да ги исклучува броилата на социјално загрозени семејства

ВМРО ДПМНЕ ќе поднесе иницијатива ЕВН да не може да ги исклучува броилата на социјално загрозени семејства

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски одговарајќи на прашањето кога ВМРО-ДПМНЕ ќе ја поднесе иницијативата до Уставен суд, ЕВН да не може да ги исклучува броилата поставено на Фејсбук сесијата во живо рече дека истата ќе биде поднесена во среда.

-Јавноста ќе биде информирана и за деталите од оваа Иницијатива, кажа Мицкоски.

Мицкоски укажа дека очекува непристрасно разгледување на истата од страна на Уставниот суд.

-Со Иницијативата се забранува да бидат исклучени броилата доколку не бидат сервисирани обврските од страна на граѓаните, посочи Мицкоски и укажа дека граѓаните во оваа ситуцаија посебно не можат да го сторат тоа навремено.