Македонија 16. јули 2020. / 01:23

ВМРО-ДПМНЕ 47 пратеника, СДСМ 47, Левица 2 пратеника

ВМРО-ДПМНЕ 47 пратеника, СДСМ 47, Левица 2 пратеника

Последните пресметки на ВМРО-ДПМНЕ за бројот на пратенички места освоени според гласовите на денешните парламентарни избори покажуваат 47 пратеника за ВМРО-ДПМНЕ и 47 пратеника СДСМ.

Според нивните резултати, во парламентарниот состав ќе влезат и ДУИ со 13, Алијанса со 10, Левица со 2 и ДПА 1 пратеник.