Македонија 20. јуни 2019. / 13:02

Владата одлучи: За итните медицински случаи ќе се користат хеликоптери

Владата одлучи: За итните медицински случаи ќе се користат хеликоптери

Хеликоптери ќе се вклучат во системот за итна медицинска помош, соопшти портпаролот на владата Мухамед Хоџа.

Оваа одлука ја донесе Владата на последната седница со што ќе се овозможи брза интервенција за итните случаи.

Владата на последната седница го донесе новиот текст на Решението за формирање комисија за спроведување постапка за доделување договор за јавно приватно партнерство за современа модерна организација – хеликоптерски итен медицински систем и хеликоптерски услуги за пребарување и спасување.