Македонија 02. март 2021. / 20:15

Владата го усвои здравствениот протокол за спроведување на Пописот

Владата го усвои здравствениот протокол за спроведување на Пописот

На предлог на Комисијата за заразни болести, Владата денеска го усвои Протоколот за превентивни мерки при спроведување на Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021 година.

Протоколот, како што соопшти владината прес-служба, ќе предвидува мерки во сите три фази на пописот, односно во фазата на тестирање, фазата на обука и во фазата на спроведување на пописот на терен со посебен Протокол за попишување на лицата кои во периодот на спроведување на пописот се позитивни на Ковид-19.