Македонија 06. април 2020. / 15:05

Вкупно 12 вработени во МВР се позитивни на Ковид-19

Вкупно 12 вработени во МВР се позитивни на Ковид-19

Во МВР до денеска потврдени се 12 случаи на вработени позитивни на Ковид -19, 36 лица се во самоизолација, а издадени се  и 14 наредби за изолација на лица, информираат од министерството.

– Изминатиов период беше извршена  и дезинфекција во просториите и објектите каде е утврдено дека престојувале вработени лица за кои е потврдено дека се позитивни на тестот за коронавирус, а тоа ќе се прави и за секој нареден случај, информираат од МВР.

Оттаму соопштуваат дека, според протоколите предвидени за  вакви ситуации, од страна на епидемиолози направени се интервјуа и на вработени кои биле во непосреден контакт со заболените и во соработка со нив се утврдува за кои лица се издаваат решенија за изолација и изјави за самоизолација.

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека за заштита на вработените од коронавирусот се преземаат сите неопходни мерки за нивна лична заштита, со соодветна заштитна опрема, а со цел безбедно извршување на работните задачи.