Македонија 05. ноември 2019. / 22:20

(ВИДЕО) Скандал: Вработена во УЈП снимена како yргира инспектopи да не пишуваат кaзна

(ВИДЕО) Скандал: Вработена во УЈП снимена како yргира инспектopи да не пишуваат кaзна

Екипата на „360 степени“, следејќи ги теренските контроли на Управата за јавни приходи забележала скандалозна ургенција до инспекторите на терен од страна на шефица во УЈП.

Aнтикорупциската комисија најавува дека ќе оформи предмет за случајот со вработената во Управата за јавни приходи, извесна Софче, која телефонски ургираше да не се казнува едно скопско кафуле поради неиздавање фискални сметки.

Ве известуваме дека надлежни служби на Управата за јавни приходи го испитуваат случајот и во зависност од утврдените неправилности ќе се преземат соодветни мерки.“ одговорија од УЈП за„ 360 степени“ .

Погледнете ја снимката: