Македонија 08. февруари 2019. / 10:25

(ВИДЕО) Силјановска: Се плашам дека СДСМ и ДУИ ќе го сменат начинот за избор на претседател

(ВИДЕО) Силјановска: Се плашам дека СДСМ и ДУИ ќе го сменат начинот за избор на претседател

Професорката Гордана Силјановска Давкова, вчера од Бутел испрати јасна порака дека претседателските избори не треба да се бојкотираат.

Таа изрази сомнеж дека коалицијата СДСМ-ДУИ, може во македонското Собрание, бидејќи има двотретинско мнозинство, да го промени начинот на избор на претседател на државата.

Затоа многу е важно претседателот на претставува баланс, за власта да не ги окупира сите демократски институции.