Македонија 03. декември 2020. / 20:58

(ВИДЕО) Сергеј Попов со обединувачки повик до сите политички подмладоци да се приклучат на протестите

(ВИДЕО) Сергеј Попов со обединувачки повик до сите политички подмладоци да се приклучат на протестите

Претседателот на Унија на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ, Сергеј Попов, на протестот пред Министерство за правда во организација на ВМРО-ДПМНЕ под мото „Оставка за Заев, слобода за народот“ ги повика младите да се приклучат во борбата против распродавањето на националните интереси.

-Ја користам оваа прилика да ги повикам членовите на останатите политички подмладоци, СДММ и сите останати. Да ни се приклучат во оваа наша борба и да застанат и тие рамо до рамо со нас за да не останеме млади без име, млади без држава и млади без иднина, порача Попов

Попов посочи дека младите жестоко ќе се спротивстават на Заев и младите веднаш бараат оставка на владините функционери. Тој ги повика сите подмладоци на другите партии за да застанат рамо до рамо со УМС на ВМРО-ДПМНЕ и да се спротивстават на Заев и неговата екипа.